|

World Content Room

image_pdfimage_print

Bij Zarian Intellectual Capital Management heerst een cultuur van ambitie, uitdaging en ontwikkeling.

We stimuleren vrije en open communicatie van ideeën en willen een bijdrage leveren aan de samenleving van morgen.

World Content Room is een inspirerende podium om het leven te verrijken met programma’s die informeren met impact, beïnvloeden, ontwikkelen en amuseren. Gericht op (Soft) skills for the future!

Onze selectie

Wat is de essentie van de vierde industriële revolutie?

De eerste industriële revolutie gebruikte water en stoomkracht om de productie te mechaniseren. De tweede revolutie gebruikte elektrische energie om massaproductie te maken en de derde gebruikte elektronica en informatietechnologie om de productie te automatiseren. Nu is er een vierde industriële revolutie die voortbouwt op de derde revolutie, de digitale revolutie. Deze vierde revolutie wordt gekenmerkt door samensmelting van verschillende technologieën waardoor de lijnen vervagen tussen de fysieke, digitale en biologische domeinen.

Er zijn onbeperkte mogelijkheden wanneer miljarden mensen met elkaar in verbinding staan via mobiele apparaten met ongekende rekenkracht, opslagcapaciteit en toegang tot kennis. En deze mogelijkheden zullen worden vermenigvuldigd met opkomende technologische doorbraken op gebieden zoals kunstmatige intelligentie, robotica, het internet-of-things, zelfrijdende voertuigen, 3-D printen, nanotechnologie, biotechnologie, energieopslag en quantum computing.

Bron : Non-profitorganisatie World Economic Forum, Zwitserland

 

Dominic Barton: 21st Century leadership will demand character and a long-term view

Dominic Barton, Global Managing Director of McKinsey & Company. Bron: Saïd Business School

 

Grondstoffen wereldwijd
Frederick van der Ploeg is een Nederlands econoom en voormalig politicus. Hij was staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II en is tegenwoordig hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en aan de Universiteit van Oxford.
Bron: Me Judice 2013 – Rick van der Ploeg over de keerzijde van grondstoffen.
 
Expert on leadership and transition prof. dr. Herminia Ibarra
Dirk De Wachter is een psychiater en hoogleraar verbonden aan de KU Leuven.
Manfred Kets de Vries is een Nederlands psychoanalyticus, managementwetenschapper en econoom die als hoogleraar humanresourcemanagement en leiderschapsontwikkeling verbonden is aan INSEAD in Fontainebleau.